GÖRÜNTÜLÜ

Tülay Hatimoğulları Newroz ateşini sandıklara taşımaya çağırdı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde düzenlenen seçim mitinginde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Demirci Kawaların zalim Dehaqlara karşı geliştirdiği Newroz ateşini 31 Mart seçimlerinde sandıklara taşıyacağız" dedi.

CİHANBEYLİ NEWROZU

Cihanbeyli Pazaryeri Alanı'nda gerçekleşen coşkulu mitinge, DEM Parti Konya Belediyesi Eşbaşkan Adayları Gülbahar Gülmez ve Bülent Kılınç, DEM Parti Cihanbeyli Belediyesi Eşbaşkan Adayları Eylül Yaylacı ve Hasan Ateş ile Konya il ve ilçe örgütleri katıldı. 

Sık sık "Dem gelir devran döner" ve "Jin, jîyan azadî" sloganlarının yükseldiği mitingde, Tülay Hatimoğulları, Güney Kurdistan’da katledilen Jineoloji Dergisi editörü, gazeteci Nagihan Akarsel'i andı.

 

Tülay Hatimoğulları, tutsak siyasetçilerin direnişlerini de selamlarken, 8 Mart’taki kadın eylemleri ve 21 Mart Newroz kutlamasına katılan milyonları hatırlatarak, “Demirci Kawaların zalim Dehaqlara karşı geliştirdiği Newroz ateşini 31 Mart seçimlerinde sandıklara taşıyacak mıyız?" diye sordu.

DEM Parti'nin belediyecilik anlayışının demokratik ve halkçı olduğunu vurgulayan Tülay Hatimoğulları, “Siz denetleyeceksiniz belediye yönetimini. Şeffaf bir şekilde, demokratik bir şekilde sizlerle birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu. 

Kadınlara yönelik istihdam alanları yaratılacağını belirten Hatimoğulları,  şöyle noktaladı: “Bütün halklara ve inançlara eşit bir şekilde ev sahipliği yaptığı için; ne olursak olalım DEM Parti çatısı altında birleşebildiğimiz için DEM Parti’ye oy vereceğiz. Savaşa ve sefalete hayır demek için DEM Parti’ye oy vereceğiz. Açlığa ve yoksulluğa dur demek için DEM Parti’ye oy vereceğiz. Savaşın durması için, Newroz’da halkımızın yükselen barış talebinin bütün Türkiye’de ve dünyada duyulması için DEM Parti’ye oy vereceğiz." 

Miting halay, sloganlar ve coşkuyla sona erdi